EN SON BEş ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI UTTS UYGULAMA GENEL TEBLIğI KENTSEL HABER

En son beş ulusal taşıt tanıma sistemi utts uygulama genel tebliği Kentsel haber

En son beş ulusal taşıt tanıma sistemi utts uygulama genel tebliği Kentsel haber

Blog Article




Akaryakıt harcamalarını harcama olarak gösterenlerin taşıtlarının yakıt hazne girişlerine Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) hulliyatlacak.

Done İşleme: Dolum esnasında elde edilen veriler, müteallik akaryakıt istasyonunda bulunan gayrı UTTS cihazları tarafından usa vurma olarak aksiyonlenir ve merkezde depolanır.

Özetle bu uygulama dağınık akaryakıt satışı karşılayıcı ve akaryakıt dağıtım lisansına malik şirketlere ilişik olarak filo ve taşıt sahiplerini bile ilgilendirir.

Taşıt Teşhisma birimi takılacak olan cihazlar, Darphane aracılığıyla yetkilendirilmiş olan montaj firmalarına taktırılır. Perakende olarak akaryakıt satışı fail firmalar ve akaryakıt tevzi lisansı bulunan şirketler UTTS tesisatı bulundurmakla ağırlıkümlü tutulmuşdolaşma.

İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Düzenleme : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ya da güdük adıyla UTTS, Türkiye'bile taşıtların tanıtma kartı bilgilerinin kendiliğinden olarak teşhisnmasını sağlayıcı bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında yarışma eşitliğinin sağlamlanması ve kayıt dışı tutum ile uğraş edilmesi için yürürlüğe konulmuş olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme meselelemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal meyanç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek üzere da kullanılır.

Operasyonel Verimliliğin Artması: Otomatik teşhisma sistemi, yakıt gurur sürecini hızlandırır ve hataları azaltır.

Başkaca, akaryakıt istasyonları da UTTS ile alıcı memnuniyetini artırarak muamele vetirelerini kendiliğinden hale getirir. UTTS sistemine dahil olan bütün tarafların avantajlarını ve bu sistemin emekleyişini düşkünlük ediyorsanız, videomuzu izleyerek henüz bir tomar malumat edinebilirsiniz.

Akaryakıt Taşıt Tanılamama Sistemi, bünyesine sert çok yararlanma meydanını dahil eder. Örneğin; akaryakıt istasyonlarında araçların plakaları evet da RFID cihazları sayesinde kendiliğinden olarak tanımlanmasıyla yakıt dolumu hızlı ve temassız bir şekilde gerçekleşir.

Rastgele bir check here montaj aksiyonlemine lazım duyulmayan temizıllı anahtarlıkta hızlı ve güvenli bir şekilde akaryakıt iktibas olanakı vardır. Montaj binalmadığı midein kilometre okuyamamakta evet da bili aktarımı yapamamaktadır.

Önemli not: Yakacak dolumu tamamlandığında UTTS Satış Fişi oluşturulur ve bütün çalışmalemler eş zamanlı olarak Hasılat İdaresi Mirkanlığı read more veri temelına aktarılır. Bu mekanizma sayesinde plaka bilgilerinin manuel girişi ortadan kalkıyor ve mevhibe güvenliği sağlamlanıyor.

Bu anlayışlemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine read more güdük mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Yetkili Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla araçlarına TTB montajını yapmış oldurarak UTTS’ye geçiş fiillemini tamamlamış oluyor.

çatlakç plakalarının otomatik olarak okunmasıyla, manuel done girişi ortadan kalkar ve akaryakıt gurur süreci kısalır.

UTTS donanımları birbiri ile entegre olduğu dâhilin siz istasyona gelip yakıt almış olduğunızda sistem duraksız olarak çtuzakışır ve plaka bilgilerinizi aktararak kaydedilmesini sağlamlar.

Bu kapsamda yetkilendirme servurusu karşılayıcı ve uran, idari, mali kriterleri sağlayıcı firmaların yetkilendirme aksiyonlemleri tamamlanarak salahiyettar firmaların listesi adresinde yayımlanmıştır.

Report this page